KK Vodovod Grada Vukovara – KK Beli Manastir 6:2

https://www.kuglanje.hr/utakmice/6286

Kuglački klub Beli Manastir u 2.kolu 3.HKL regija Istok – zona Osijek, gostovao je u Borovu naselju /Vukovar/ i odigrao utakmicu u srazu s Vodovodom Grada Vukovara.

Utakmica je započela lošim vijestima, da naš igrač Majstrenko neće doći na utakmicu, a onda se nastavila s lošim otvaranjem našeg para Laczo Z./ Drvoderić M. tako da je Laczo zamijenjen nakon drugog seta, ali i Zoltan Pinkert, nažalost, nije imao svoj dan. Drvoderić M. se uspio stabilizirati i na kraju je dobio meč 3:1.

Drugi par Pavlic/Peter D. je trebao popraviti negativnu razliku u oborenim čunjevima i to je uspjelo Danielu Peter, dok je Pavlic odigrao 2:2, a više poena je osvojio suparnički igrač i ovaj rezultat je usmjerio utakmicu prema pobjedi domaćina.

Treći naš par Konig M./Peter P. nisu bili na visini svojih mogućnosti, tako da smo i tu pokušali izmjenom /Vinojčić/ nešto promijeniti, ali i to se pokazalo potpunim promašajem, tako smo na kraju zasluženo poraženi ukupnim rezultatom 6:2.

Moramo biti realni i zaključiti da treniramo 3 mjeseca /2 puta tjedno/, kao i da naši članovi nisu kuglali više od 15 godina, što znači da nismo fizički spremni, a zato smo i imali dosta ozlijeđenih igrača. Zbog toga se događa da igrač zna kako bi trebao igrati, ali ga tijelo nije u stanju fizički pratiti i tu dolazimo do razloga slabijih nastupa.

Svi u klubu moraju shvatiti da  2 treninga tjedno, jesu nešto, ali nisu dovoljna za napredak i dostizanje sportske forme kod igrača.

Vodstvo kluba treba svakom od nas dati do znanja, da igrači koji žele konkurirati i igrati u 3.HKL, moraju samostalno održavati tjelesnu spremu, kako bi mogli ostvariti rezultate koji se od njih očekuju. Naravno svi mi konkuriramo za igranje u 6-10 igrača, svojim rezultatima na treningu, ali se pokazalo da i to nije garancija da ćemo na dan utakmice postići očekivani rezultat, što znači da postoje i drugi razlozi slabijeg nastupa, ali to je sport i poraz je taj koji nas mora prosvijetliti da moramo više raditi na sebi i svojoj individualnoj pripremi i tada možemo očekivati napredak.

Zato glavu gore i poradite više na Vašoj tjelesnoj spremi /hodajte, trčite, biciklirajte, vježbajte doma ili u teretani i kuglajte/ i rezultati će do kraja godine sigurno biti bolji.