Kuglački klub Beli Manastir – događaji u 2021.godini

U 2021. godini KK Beli Manastir nastavio je sa svojim aktivnostima na kuglani u Belišću i pripremao se za nastavak natjecanja u sklopu III HKL Istok – regija Osijek. Međutim zbog pogoršanja situacije s pandemijom COVID 19, ponovo je otkazano prvenstveno natjecanje, tako da smo nakon mjesec dana treniranja zaustavljeni u stjecanju potrebne forme.  Vrijeme bez treninga i natjecanja smo iskoristili na druge aktivnosti.

Prvo smo održali izvanrednu sjednicu izborne Skupštine kluba, na kojoj je za predsjednicu izabrana Mirela König, a zahvalili smo Danielu Peteru na dosadašnjem vođenju kluba, vjerujući da će se u budućnosti, uz više angažiranosti, svih članova kluba dogoditi pozitivne promjene.

Tako je klub uputio zamolbu Zajednici športskih udruga Grada Belog Manastira, za izmjenu i dopunu Statuta, što je i usvojeno na Skupštini Zajednice, čime smo uspjeli osigurati nužna sredstva za funkcioniranje kluba, a isto tako smo potpuno angažirani na završetak radova na dvostaznoj kuglani u Karancu, gdje u dogovoru s Općinom Kneževi Vinogradi i ŠNK Polet Karanac planiramo trenirati, dok i dalje prvenstvene utakmice igramo na kuglani u Belišću, a između ostalog neprestano smo aktivni u pronalaženju lokacije za izgradnju kuglane u Gradu Belom Manastiru, a isto tako zahvaljujemo i gradskim čelnicima na razumijevanju i njihovoj potpori u vezi toga.

U međuvremenu smo registrirali i Žensku ekipu KK Beli Manastir i prijavili za natjecanje u 2.HKL Istok – žene, u tijeku je okupljanje, registracija svih zainteresiranih djevojaka i žena, a počeli su i treninzi, kako za mušku tako i za žensku ekipu KK Beli Manastir.

Kuglački klub Beli Manastir, je dogovorio termine treniranja /Ponedjeljak, Srijeda, Četvrtak i u dogovoru s ŠNK Polet Karanac, Subota ili Nedjelja i to po 5 sati, što iznosi 20 sati tjedno. Raspored treniranja uređujemo putem aplikacije Viber, gdje se članovi kluba javljaju, kada bi htjeli trenirati, a predsjednica na temelju toga pravi raspored.

ŠNK Polet Karanac je od strane Općine dobio na gospodarenje kuglanom u Karancu i zbog toga mora izvršiti izmjenu i dopunu Statuta te donijeti Pravilnik kojim uređuje odnose s  KK Beli Manastir.

U međuvremenu smo u suradnji s KK Ciglenica i Sportskim centrom Kutina, dogovorili organizaciju 13. Masters veterana,  koji je upravo u tijeku, a natjecanja su započela 20.08.2021.g. dok je završetak turnira u Nedjelju, 05.09.2021.g. https://www.youtube.com/watch?v=X8B6Jxcj2l0

Međunarodni masters veterana

Ovim putem zahvaljujemo Gradu Beli Manastir, NovaCarton d.o.o. Beli Manastir i Belje plus d.o.o. Darda, gospodinu Luko Del Ponte i Renatu Habek /direktor SRC Kutina/ na potpori u organizaciji ovog turnira, kao i svim prijavljenim pojedincima i klubovima, iako je ponovo zbog pandemije COVID 19 i procedure u vezi Covid potvrda izostao određeni, a planirani dolazak kuglača, no najvažnije je da se turnir odvija prema planu, a zadovoljni smo i mi svojim prvim nastupom, te se nadamo da će u drugom rezultati biti i bolji. Inače natjecanje možete pratiti uživo putem linka:

https://www.youtube.com/channel/UCgSL8KKYwFwYfBi_6Cw80Hg

Raspored natjecanja možete pogledati putem poveznice  https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/162/raspored_utakmica/162.pdf

 

Kalendar natjecanja 2021/22. – Hrvatski kuglački savez

https://www.kuglanje.hr/uploads/season_document/doc/48/Kalendar_natjecanja_HKS-a_2021_2022_v3.pdf