Kuglački turnir Sveti Martin od 25. – 28.10.2021.g.

Poštovani,

Kuglački klub Beli Manastir, povodom obilježavanja dana grada Belog Manastira /Sveti Martin, 11.11.2021.g./ organizira kuglački turnir, koji će se održati od 25.-28.listopada 2021.godine na kuglani u Belišću.

Na turniru sudjeluju: Kuglački klubovi: Belišće, Željezničar, Donji Miholjac, Đurđenovac i organizator KK Beli Manastir, kao i dvije posebne ekipe: MP BOWLING i VINARIJA PINKERT, sastavljene od najboljih kuglača svjetskog ranga, koji su u svojoj karijeri, bili ili će biti sudionici i višestruki osvajači svjetskog prvenstva, svjetskog KUP-a, Državnog prvenstva i KUP-a Republike Hrvatske u pojedinačnoj, parovnoj ili ekipnoj konkurenciji u različitim disciplinama.

MARKO JELIČIĆ rođen 1991. godine, nastavlja put svoga oca Nedeljka, dijete Željezničara iz Belišća, a nakon toga KK Kandit i KK Osijek. Juniorski reprezentativac Hrvatske i sudionik svjetskog prvenstva, sada član KK Mertojak Split s kojim je na ovogodišnjem svjetskom KUP-u u Otočcu osvojio 2.mjesto i rezultatom je bio 2. igrač ekipe,

 

BORNA BAKRAN kuglački put započinje 2009.g. u Zaboku, kroz uporan rad s trenerima Željko Šutina i Zdenko Sušac, sa samo 17 godina postaje reprezentativac Hrvatske i s ekipom U18 obara svjetski ekipni rekord te osvaja ekipno 3.mjesto, s reprezentacijom U23 na svjetskom prvenstvu, osvaja ekipno 3.mjesto, a on pojedinačno osvaja 2 brončane medalje u tandemu s Ivom Cindrić u disciplinama sprint i mix.

Pored navedenih odličja i na domaćoj sceni ima više od 20 medalja, a pojedinačna medalja osvojena ove godine u konkurenciji U23 s prosjekom 624 čunja u 2 nastupa mu je najdraža.

Iako ga je pratio peh s ozljedama, nije odustao, već se odazvao na poziv Josipa Kartela i karijeru nastavio u KK Zadar, čiji je danas član i natječe se u 1.HKL.

ŽELJKO KOŠUTIĆ, grač svjetske klase, kuglanjem se bavi od svoje 12-te godine, a potječe iz kuglačke obitelji iz koje, otac Josip koji ima 3 pojedinačna naslova prvaka Hrvatske i nekoliko medalja sa svjetskih prvenstava. Obiteljsku tradiciju nastavio je sin i u karijeri postao trostruki prvak Hrvatske i dva naslova u pojedinačnoj konkurenciji i to kao junior u sezoni 2007/08, parovni prvak i 2.mjesto sezonu kasnije.

Aktualni je seniorski pojedinačni prvak Hrvatske. Svojim igrama je uvelike doprinosio najvećim uspjesima kluba, pogotovo u sezoni 2018/19 kada je klub osvojio 3 mjesto u prvoj HKL.

Nastupao je i za KK Zadar i gradskom drugoligašu Sirela Bjelovar, koju je prije 10 godina uveo u prvu B HKL. Trenutno je član KK Bjelovar u kojem je trener, igrač i kapetan kluba, seniorske ekipe, a i voditelj je škole kuglanja u kojem je dosada odgojio dvoje prvaka Hrvatske.

 

BRANISLAV BOGDANOVIĆ dugogodišnju karijeru, koja još uvijek traje, počinje 1980. godine u KK Kandit Osijek, a nastupao je za KK Medveščak Zagreb, KK Astoria Waldorf, KK Grmoščica Zagreb, KK Konikom Osijek, KK Zadar i KK Zaprešić čiji je i danas član.

U svojih 70 nastupa za reprezentaciju sa 6 svjetskih prvenstva  ima 4 odličja uz jedan trajni svjetski rekord (1096) u 200 hitaca. Osvojio 3 puta Europokal i 2 puta Ligu prvaka s Medveščakom i Kanditom.

U pojedinačnoj konkurenciji ukupno je osvojio 9 naslova prvaka Hrvatske, zatim 4 naslova u paru i 10 puta ekipno prvenstvo Hrvatske.

Naslov najboljeg kuglača lige osvojio je 6 puta, za kuglača godine proglašen je 2 puta, a 2000 godine proglašen je za najboljeg športaša Osječko-baranjske županije, uz osobne rekorde 1131 čunj u 200 hitaca i 734 čunja u 120 hitaca i više su nego dovoljni da možemo zaključiti da je Branislav Bogdanović Hrvatska i svjetska legenda kuglačkog sporta i najbolji igrač Hrvatske svih vremena.

Specijalni gost ovog turnira je naš prijatelj, za kojeg bi mnogi pomislili da postoje dva ili čak tri kuglača sa istim imenom i prezimenom, obzirom da se njegovo ime nalazi u biltenima svih turnira u bližoj i daljoj okolici. Pa ipak, u kuglačkom svijetu samo je jedan Vlado Hrkač, osnivač i alfa i omega kuglačkog kluba Vrijednosnice OS Darda. Danas je on kuglački veteran, koji je dostigao i rezultat karijere, treće mjesto na veteranskom prvenstvu RH u Slavonskom Brodu i član je KK Željezničar Osijek.

Svim sudionicima, zahvaljujemo što su prihvatili naš poziv i radujemo se odličnim rezultatima kuglača svjetskog ranga, koji će svojom nazočnošću uveličati ovogodišnji turnir obilježavanja dana grada Belog Manastira, Sveti Martin.